luxrental - Логотип
Що робити, якщо ви потрапили в ДТП: 6 правил

Що робити якщо ви потрапили в ДТП

Пересування на транспортних засобах завжди пов'язане з ризиком. Недосвідчений або досвідчений водій може стати учасником аварії. Якщо ви потрапили в ДТП, не панікуйте. Спочатку визначте, хто винуватець. Зателефонуйте за номером 102, щоб повідомити про подію поліції, і за номером 103, щоб викликати швидку допомогу, якщо є постраждалі. Швидке реагування може врятувати життя.

Дії, які слід вжити при ДТП: 6 правил

  1. Зателефонувати за номером 102 і повідомити поліції про ДТП, якщо є постраждалі, викликати швидку допомогу за номером 103.
  2. Не панікувати. Включити знак аварійної зупинки і зазначити місце аварії дорожніми трикутниками.
  3. Якщо є потерпілі, негайно викликати машину швидкої допомоги і постарайтеся надати людині первинну медичну допомогу, якщо це можливо.
  4. Оглянути місце аварії на наявність камер спостереження на ближніх будівлях. Якщо є свідки аварії, попросити їхньої допомоги.
  5. Не переміщати транспортний засіб після аварії.
  6. Дочекатися приїзду поліції і внести всі дані про аварії в протокол, включаючи марки автомобіля, ПІБ учасників і свідків, номери телефонів, адреси проживання, адресу місця де сталося ДТП, марки і номери автомобілів.

Що робити якщо ви потрапили в ДТП на орендованому автомобілі?

Якщо сталася неприємна ситуація і ви потрапили в аварію на орендованому авто, вам також як і у випадку з власним автомобілем – не варто панікувати. Ви повинні виконати всі інструкції, які зазначені в тексті вище, але після того, як ви викликали поліцію і швидку допомогу (якщо знадобилася), ви повинні зателефонувати в компанію прокату авто і докладно розповісти про подію. Ви повинні розуміти, що прокатна компанія зобов'язана дізнатися всі нюанси ДТП, щоб звернутися в страхову компанію для відшкодування збитків.

Після прибуття співробітників поліції, вам необхідно взяти у них всі документи, які були оформлені на місці події та передати їх сервісу по оренді авто. Дотримуйтесь порад співробітника прокатної компанії, він підкаже вам ваші подальші дії. Якщо в ході подій ви не порушували, страхова компанія відшкодує всі збитки, які були заподіяні автомобілю. Але, якщо ви порушили правила і є винуватцем аварії, прокатна компанія не зможе повернути вам заставну суму, яку ви залишали, коли брали авто в оренду. Якщо ж винуватцем ДТП визнають іншого учасника аварії, прокатна компанія поверне вам заставну суму в повному обсязі.

Сідаючи за кермо автомобіля, ви повинні усвідомлювати всю серйозність ваших дій. Ні в якому разі не сідайте за кермо автомобіля у нетверезому стані, наркотичному сп'янінні, у стресових ситуаціях або ж, якщо ви маєте проблеми зі здоров'ям. Ви піддаєте небезпеці не тільки себе, але й інших людей, яких ви можете зустріти на своєму шляху. Бережіть себе і своїх близьких і завжди пам'ятайте про те, що на дорозі завжди потрібно бути гранично уважним!

Перед бронюванням автомобіля, рекомендуємо ознайомитися з умовами оренди. Бажаємо вам не порушувати правила дорожнього руху і ніколи не потрапляти в неприємні ситуації з дорожньо-транспортними пригодами.

Залишилися питання?

Просто напиши нам по цій формі або подзвони нашому фахівцеві за номером: +38 (098) 888-32-25

UK